VEELGESTELDE VRAGEN

Alles over brillenglazen

Als je je niet goed voelt, en je zicht niet aangenaam is dan klopt er iets niet. Je mag niet met dit gevoel blijven zitten. We willen er alles aan doen om je een comfortabel zicht en een goed gevoel te bezorgen. Kom gerust langs met je oude en nieuwe bril, en breng eventueel je voorschrift mee. We bekijken graag wat het probleem is.

Als je ander glas niet beschadigd is en het geen bepaalde kleur heeft, dan kunnen we één glas vervangen. Kom zo  snel mogelijk langs in onze winkel. We hebben 10.000 glazen op voorraad in ons labo in Vilvoorde en onze leveranciers hebben ook een ruime voorraad dat binnen de 48u geleverd kan worden. Multifocale glazen zijn maatwerk waardoor de levering neemt wat meer tijd in beslag.

Veel oplossingen zijn er niet als de glazen gekrast zijn. Het is inderdaad belangrijk dat uw glazen er goed uit zien en uw kijkcomfort niet gestoord wordt . Kom gerust langs. We bekijken uw bril en zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Wees gerust alle glazen zijn inderdaad op maat gemaakt ! De glazen worden bij de opticien rond geleverd. en de opticiens slijpt ze op maat van jouw bril. Maar er bestaan glazen van de derde generatie, die volledig gemaakt worden op maat van uw behoefte dus 100% op maat.

Resultaat een onweerstaanbaar comfort zicht!  Wil je meer weten over deze glazen kom gerust langs in één van onze winkels.

Er bestaan inderdaad verschillende soorten en kwaliteiten van glazen en dan ook verschillende prijzen en verschillende soorten comfortzicht. Je kan het vergelijken met een auto…. Je kan met alle auto’s rijden maar ze hebben niet allemaal dezelfde prijs, comfort en ook niet hetzelfde duurzaamheid.

Het is daarom dat grote glasfabrikanten enorm veel investeren in onderzoek naar nieuwe innovatieve glazen om het kijkcomfort te verbeteren. Wil je meer uitleg hier omtrent? Kom gerust langs in onze winkels.

Jouw opticien heeft gelijk. De ontspiegeling zorgt eerst en vooral een esthetische verschil, maar ook voor een visueel comfort. Deze zorgt ervoor dat de lichtreflecties verdwijnen. Hierdoor krijg je een beter kijkcomfort. Kom gerust langs in de winkel en we tonen jou het verschil aan de hand van voorbeelden.

We gebruiken onze bril de hele dag normaal dat hij dan ook vuil wordt. De beste oplossing voor jouw glazen is deze te voorzien van een vet- en vuilafstotende laag. Deze laag zorgt ervoor dat hij minder vuil en vet gaat aantrekken. In de winkel hebben wij producten die je kan gebruiken om je bril te onderhouden. Je kan ook een badje maken voor jouw bril: zet in een bakje koud water met een druppel Dreft en ammoniak. Droog jouw bril met een microvezeldoek. Je gaat een groot verschil merken! je kan jouw bril ook gratis laten poetsen bij ons in de winkel.

De beste oplossing om jouw bril te poetsen is met een microvezel doek. Kuis hem nooit droog maar spoel jouw steeds onder koud water of maak een badje van koud water met Dreft en een druppel ammoniak. Jouw bril gaat blinken. Je bent steeds welkom in onze winkel voor een ultrasonische poetsbeurt van jouw bril. Wij doen het gewoon gratis!

Alles over brillen

Ja, natuurlijk! Kom gerust langs met jouw montuur we checken wel even de kwaliteit na.

Ja, het is mogelijk. We moeten wel een montuur vinden uit ons assortiment dat past om de glazen te kunnen overslijpen.

Het is moeilijk om zo te zeggen of we u snel kunnen helpen…. Kom zo snel mogelijk langs in onze winkels, zodat we uw bril kunnen nakijken. Misschien kan het onmiddellijk hersteld worden. Mocht het niet mogelijk zijn dan zoeken we een snelle oplossing. Misschien een andere brilmontuur kiezen waar we jouw glazen kunnen overslijpen. Of een nieuwe bril uitkiezen in ons labo in Vilvoorde, we beschikken immers over 10.000 stockglazen.

Natuurlijk! We kunnen zwembrillen op sterkte bestellen van –6.00 tot +6.00 en dus aangepast aan jouw zicht. Je moet wel rekenen op zo’n 65 euro. Zo kan je zwemmen en goed zien en zijn jouw ogen ook nog is beschermd tegen het chloor.

Voor kinderen ben je bij ons aan het juiste adres: wij hebben een ruim assortiment kinderbrillen en onweerstaanbare voordelen! De eerste bril krijg je volledig gratis als je een voorschrift van de oogarts hebt en een montuur kiest uit onze huismerk. Hierbovenop krijg je er 2 jaar volledige omnium garantie op het montuur. Is het de 2de bril en is er een verschil van +0.50 dioptrie dan krijg je tot zijn 18 jaar gratis 1 paar glazen.

Alles over contactlenzen

Natuurlijk je mag bij ons in de winkel langskomen, we checken je zicht na en begeleiden je graag om bij het in- en uitdoen van de lenzen. We adviseren meestal om een paar maandlenzen uit te testen.

Het onderhoud van lenzen was vroeger nog al een klus dat klopt, maar tegenwoordig is dit veel eenvoudiger! Dankzij innoverende oplossingen is het onderhoud met de laatste generatie all-in vloeistoffen eenvoudig.

Het neemt maar een paar minuten in beslag: s ‘avonds doe je de lenzen in een lenshouder met de vloeistof. S ‘morgens alvorens ze in jou oog te steken, spoel je de lenzen af met de vloeistof. Wil je het nog eenvoudiger maken dan zijn er daglenzen: hier heb je geen vloeistof nodig! S ‘morgens lens indoen en s ‘avonds lens weggooien. Onze opticiens in de winkel adviseren  je graag.

Om jouw leesprobleem op te lossen, is de beste oplossing een bril. Maar er bestaan ook progressieve of multifocale lenzen! Hun functie is identiek aan multifocale glazen, maar ze zitten op het oog. Wil je multifocale lenzen proberen, kom gerust langs en we bekijken graag met jouw welke multifocale lens voor jou geschikt is.

Inderdaad, daglenzen nemen is een goed idee! Daglenzen zullen het je op vakantie vergemakkelijken. Bovendien is het hygiënischer. Je moet geen lenzen vloeistof meesleuren en je hebt elke dag een nieuwe paar lenzen.

Voor kinderen ben je bij ons aan het juiste adres: wij hebben een ruim assortiment kinderbrillen en onweerstaanbare voordelen! De eerste bril krijg je volledig gratis als je een voorschrift van de oogarts hebt en een montuur kiest uit onze huismerk. Hierbovenop krijg je er 2 jaar volledige omnium garantie op het montuur. Is het de 2de bril en is er een verschil van +0.50 dioptrie dan krijg je tot zijn 18 jaar gratis 1 paar glazen.

Het is helemaal normaal de je vragen stelt! Maar wees niet ongerust, de lenzen van tegenwoordig zijn vervaardigd van het laatste nieuwe materiaal silicone hydrogel en van hoogstaande technologie. En lenzen blijven helemaal niet plakken op jouw oog. Mocht je in het begin last ervaren met het in- en uitdoen van de lenzen dan begeleiden we je graag.

Nee, helemaal niet! Ik denk dat dit een legende is. Het oogoppervlak is boven en onderaan beschermd door een membraan. Dit membraan zorgt ervoor dat niets achter de oogbol raakt. Mocht je vaststellen dat je slechter ziet en dat je lens niet meer op je oog zit. Waarschijnlijk is de lens uit je oog gevallen. Maar wees gerust, ze kan niet naar achter jouw oog.